header

10.000 CHALLENGE s Olchičem

Datum

13 duben 2024

Počet stromů

5000

Druh stromů

dub, habr, lípa, buk

Lokalita

Velké Popovice

10 000 stromů challenge s Olchičem!

Tahle výsadba byla jiná než ty ostatní. Spojili jsme se s influencerem Olchičem a dali jsme si výzvu vysázet 10 000 stromů za jeden den! A jak jsme si vedli? To ti prozradíme později.

Když už jsme ta IT firma, náš den začal v italském stylu. Hned od samého rána v 7:30 jsme poslouchali italské hity, které nás naladily na správnou vlnu při vykládání nářadí z auta. Vytvořili jsme si tak malý kousek Itálie uprostřed naší vlastní přírody.

První, kdo dorazil, byl Olchič s holkami z HWPL. Bez váhání jsme se pustili do práce a začali natahovat provázky. Richard mezitím dojel pro další dobrovolníky, které dovezl na oblíbené korbě našeho Forda. Aby je taky správně naladil, pustil po cestě lesem italské hity i jim. Dorazili tak na místo činu rovnou dobře naladění! A pak to všechno začalo.

Někteří z nás sázeli stromky, zatímco ostatní pomáhali Davidovi - správci lesa, uklízet les, aby bylo kde stromy sázet. Bylo úžasné vidět, jak se všichni spojili a pracovali společně jako jeden tým.

Slunce svítilo silně a hřejivě, takže jsme si všichni připadali jako roztékající se čokoládové bonbóny na sluníčku. Po práci jsme si dali zasloužené buřty s hudební vložkou od přítomného muzikanta a vychutnali si je v ikonické atmosféře přírody - oheň, slunce, skvělí lidé a zvuk kytary v pozadí.

Opět jsme se pustili do práce, ale tentokrát jsme se více poznávali a sdíleli životní příběhy, historky a vtipy. Práce nám až na malé chvilky vyčerpání šla od ruky a skončili jsme až v 19:00. To je pro nás rekordně nejdelší výsadba!

Náš cíl se nám povedlo dosáhnout “jen” z poloviny, ale to nevadí! Nešlo o čísla. Cílem bylo propojit lidi s přírodou a to jsme dokázali naplno. Lidé odcházeli nejen spokojení a vyčerpaní, ale zároveň nabiti novou energií, kterou nám dává naše příroda. A to je ten pravý cíl!

Určitě vás zajímá, jak taková výsadba probíhá, že jo? Tak čtěte:
Pár dní před výsadbou vám pošleme přesné místo, kde se sejdeme. Sraz je obvykle v 9. V lese vám povíme něco o pozemku a majiteli, ať jste v obraze a zasvětíme vás do tajů sázení stromků. Během dne si společně opečeme buřty. A se západem slunce odcházíme unavení, špinaví a šťastní domů... :)

Přibalte si do batohu

Budeme pro vás mít


Tak zvesela do toho a půl je hotovo. :)

PŘIHLASTE SE NA VÝSADBU

Kapacita

100%
0
Lokalita, sázení
Aktuální kapacita Zobrazené Aktuální kapacita počítá už i s vámi.
Celková kapacita
Jméno a příjmení *
E-mail *
Telefonní číslo *
+420
Hledat
    Kolik vás přijde? *
    1 (max. 1 znaků)
    Věk
    Pohlaví*
    Muž
    Žena
    Děti vezměte určitě s sebou, ale nezapočítávejte je do celkového počtu.
    Chci se zapojit

    Chcete se příště přidat?

    Sázíme vždy na podzim a na jaře. Mrkněte na stránku s výsadbami, zda jsou právě teď otevřené nějaké termíny a pokud ne, přihlaste se na čekací listinu a my se včas ozveme!